1 de maig de 2011

MANIFEST D’ENTITATS I CIUTADANS DEL BAGES
CONTRA L’ÚS POLÍTIC DEL FET MIGRATORI I LA XENOFÒBIA


Davant la campanya de les eleccions municipals del dia 22 de maig a Catalunya les persones, entitats, grups, associacions de l’àmbit social i cívic de la comarca del Bages que signem aquest document volem manifestar i demanar: 


·         Que en l’actual situació de crisi econòmica mantenir la cohesió social i la convivència dels ciutadans i ciutadanes de les nostres localitats ha de ser una prioritat irrenunciable pel conjunt de forces polítiques. Creiem que un ús irresponsable de determinats discursos que fomenten l’odi pot contribuir a deteriorar el clima de convivència en la nostra societat.

·         Que s’aparti del debat polític i ideològic qualsevol idea i/o discurs que atempti directament contra la convivència, la diversitat i la cohesió social al nostre país.

·         Que cada cop més hi ha formacions polítiques que assumeixen discursos xenòfobs i racistes, fonamentats sobre arguments objectivament falsos, que carreguen sobre el fet migratori les responsabilitats de l’actual crisi econòmica i les seves conseqüències. En aquest sentit, volem fer una crida a la responsabilitat d’aquestes forces polítiques i exigir que les seves legítimes aspiracions democràtiques no passin per sobre dels drets polítics, civils i socials de ningú ni posin en perill la cohesió i la convivència ciutadana.

·         Que des de fa un temps s’escolten als nostres pobles rumors i comentaris sobre un suposat tracte de favor a les persones immigrades en l’accés a prestacions i serveis socials.  En aquest sentit, denunciem que aquests rumors es fonamenten sobre arguments objectivament falsos. Per això, demanem que no se’n faci un  ús polític i que no es contribueixi a fomentar el clima de desconfiança cap al fet migratori.

·         Per tant convidem als representants de les diferents formacions polítiques que concorreran a aquestes eleccions, a subscriure aquest manifest.


Per tot això fem una crida a tota la ciutadania, als partits polítics, i especialment a la societat civil organitzada, a contribuir a treballar per una societat més cohesionada  on ningú no quedi exclòs en la construcció de la realitat social que conformen els pobles i ciutats de la nostra comarca.

Podeu subscriure el present manifest a l’adreça totsfembages@gmail.com Tots fem Bages
No votis odi!


Manresa, abril de 2011

Signants

Associació Berebers Manresa
Asociación de Colombianos residentes en el Bages
Associació Intercultural Bages Per Tothom
CCOO Bages-Berguedà
Col.legi Oficial de Treball Social de Catalunya. Delegació Manresa-Catalunya Central.
UGT

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada