8 de desembre del 2013

La plataforma Tots fem Bages reclama de nou el tancament dels Centres d'Internament d'Estrangers

Manresa, 4 de desembre de 2013

Després de conèixer que un ciutadà armeni ha estat trobar mort a la seva cel·la al CIE de la Zona Franca, la plataforma Tots fem Bages reclama de nou el tancament dels Centres d'Internament d'Estrangers per la opacitat en la seva gestió i perquè s'hi vulneren drets humans.

Tots fem Bages, la plataforma antifeixista i antiracista que agrupa diversos col·lectius i persones de la comarca, demana el tancament d'aquests centres que són com camps de concentració on persones que han comès una falta administrativa, no tenir la seva documentació en regla, esperen a què els expulsin del país. No pot ser que, com a país, permetem que persones que no han comès cap delicte estiguin tancats a la presó.

Tots fem Bages també vol recordar a l'Ajuntament de Manresa el seu compromís de posicionar-se també en contra dels CIEs davant del Govern de la Generalitat  i del Govern de l'Estat. Diverses institucions catalanes, com el Síndic de Greuges, s'han manifestat també en altres ocasions en contra d'aquests centres però encara no s'ha fet res per eliminar-los o per permetre-hi l'accés a les persones i institucions que n'haurien de controlar la gestió i assegurar-se que s'hi respecten els drets humans.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada